Adventní Sněžka

Jedná se o každoroční výlet na Sněžku za každého počasí, vždy poslední adventní sobotu roku. Během 18-cti předešlých ročníků nebyl výstup uskutečněn pouze 1x a to pro nadměrnou sněhovou nadílku. Byly však i takové ročníky, při kterých byl výstup provázen krásným inverzním počasím, byly i takové ročníky, při kterých nárazy větru o síle 25m/s lomcovaly s celou výpravou. Pokaždé však na vrcholu převládala příjemná předvánoční atmosféra a pocit krásně stráveného mrazivého dne.IMG_6853_na_stranky

V roce 2016 se konala tato akce již po osmnácté a zúčastnilo se 43 přátel pěší turistiky a 6 psů. Trasa vedla přes Růžovou horu, kde byla na Děčínské boudě tradiční zastávka na kyselo s bramborákem a Vánoční 14° speciál od Krakonoše, a dále podél lanové dráhy až na Sněžku. Na vrcholu naší nejvyšší hory jsme stanuli okolo 12:30 a po společné fotce jsme pomalu sestupovali řetězovou cestou k Slezské boudě, kde se naše cesty rozdělily – klasická vedla přes Obří důl zpět do Pece pod Sněžkou a „prodloužená“ varianta vedla směr Luční bouda, dále na Výrovku a poté také zpět do Pece, kam jsme již scházeli za tmy.

Forografie z posledního výstupu (z roku 2016) najdete zde:

FOTOGALERIE OD JIRKY ŠTĚPÁNKA ml.FOTOGALERIE OD PAVLA BORNY